Wednesday, March 2, 2011

Eh.. Cik Bunga pon amek EPO??

Assalamualaikum peeps!
Kalau korang perasan entry cintabungablogspot  yang pasal sumplement SURBEX (klik sini),
ade sorang teman blogger cintabungablogspot Cik Faztee komen nie..


klik untuk tumbesaran tahap gaban!


EPO??? apekah...?



cintabungablogspot pon reply la komen beliau untuk nak taw details pasal EPO tu.. 
(aishh, mcm mami jarum jek kan. huhu..)



So sad, soalan Cik Bunga  masih tak terjawab... wuwuwu... pukol kang faztiee nie aaa~~


Breakfast pagi tadi cam bese lar, after makan Cik Bunga  telan SURBEX sebijik.. And after lunch pulak Cik Bunga  telan satu mendealah nie yang Cik Bunga pandai² bagi gelaran "Prim E" 

Tengah Cik Bunga duduk nak telan tu sempat baca tulisan² kat belakang cover die..


"Evening Primrose Oil"
so, apekah kaitan dengan entry nie kan... EPO tu stand for Evening Primrose Oil la jugak... ahakkss..
(gelak sambil tertonggeng jom!)


Haishhh, tau takyah tanye Cik Faztee, buat malu jekkk.. sendiri makan sendiri tak taw -____-)

Ha, jangan tak pecaye... Cik Bunga memang kaki vitamin, untuk menjaga kesihatan & kecantikan lorrh..
("kejelitaan adalah hak milik setiap insannn" nyampah!)




Cik Bunga nak share kat sini ape pulak kelebihan EPO nie meh..
dalam bentuk botol camni, kat guardian or farmasi ade jual jugak. 





cik bunga bese amek yang dalam PACK macam ni je sebab senang nak bawak kemane² :)
harga cik bunga tak sure sebab cik bunga amek pon dari panel atas nasihat doktor. heheh...
(bagus tak saye??? sila angguk!)



Kebaikan Minyak EPO berkualiti untuk kesihatan dan kecantikkan
(sangat sesuai untuk gadis² & wanita²)
Membantu mengawalatur kitaran haid
Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut
Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak.
Melegakan ekzema dan alergi kulit
Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kilit kepala yang gatal
Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah


 Ayukkk gurlsss, amalkan cara hidup yang sihat!
(ayuh kawan jaga kesihatan..lalala... ♪♪♪..lagu tema lifebouy)



*psstt... SURBEX Cik Bunga ngan Encik Cinta amalkan, tapi kalau EPO Cik Bunga sahaja okie*

29 comments:

Faztee Danisha said...

lor tny sy ke..aiseh sori mori..nek lori..ha pandai pun cari kan jwpn nnye..xyah sush cikgu nak terang..camni le anak murid..Evening Primerose Oil Primerose ngan RM same tak)..sowi sesaje jek

Faztee Danisha said...

olor sori yup..nt sy jwb ptnyaan kamu lg..kalu ada

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky dah amik EPO juga tp brand blackmore..
mmg ada perbezaan kan!
period pun x sakit lg =)

thanx yang for sharing..

elyzatul nastaysah said...

cik bunga.. macam bsar je pil tu..takot nak makan la;[

Tina Othman said...

tapi kan dik org kata makan EPO ni selera makan sangatlah bagusnya tp k.tina pun tak tau sebab tak penah try

cik tie@ibtisam said...

wahhh... rajinnyer kamoo mkn suplement..
cik tie ni penakut makan obat...
obat tuk kaki ni pun liat nk mkn..
huhu~

Qaseh dalia adelia said...

uish byk betul yg qaseh tak tahu hihi

BAKAWALI said...

kat cawangan nana ada jual gak..banyk khasiatnye..untuk kulit pun bagus... diperbuat drpada herba terpilih....sebaiknye, kalu mkn ubat herba..jangan makn sekali dgn ubat klinik atau hospital k... kena selangkan dlm 2 jam..kalu tak, herba tu tak berfungsi...k

nelly said...

Baru Nelly tahu .,.maceh sudi kongsi .

Ayu Sabudin said...

eer..ayu pn da try..sbb nk stabilkn hormon..tok pregnt..huhuu...dan smp skg msih lg mencubaaaa..eemm..xmhal pn...hr tu bli kt farmasi 1btol dlm de 70bji RM45++ jek..try la...tpi pbezaan yg ayu nmpk skg kulit makin2 sihat,,jerawt pn xde da ni,bdn pn xsengal2 lg klu blik kje tu,,,huhu..

redzwanie redzmann said...

mama wanie p0wn mkn ubt nie sis...
n wanie la tukang g bli..
tp tukang bli lak x mkn..hahaha

Mamaleesya said...

dulu mama pun ada amek EPO ni, tapi skang dah tak amek. Tu asyik tensen je kalo dekat2 nak period hehe

Suriati said...

cinta saye mmg suke mkn suplement ni..coz doc yg suh..before this ade mkn siprulina..tp dh stop ..skrg mkn VIT E... nk try la mkn EPO yg cinta bgtahu ni

.::cintabungablogspot::. said...

Faztee ~ huh, cikgu nie nak kene pukol ngan ank murid nie! haishhh... sempat die memain lagi aee..

.::cintabungablogspot::. said...

Pink Momma ~ ho yeahhh! heheh... black more ape beza die lak mama? (haa, jgn tak jawab.. ade yg kene pukol lagi nie) heheh... :P

.::cintabungablogspot::. said...

Elyzatul ~ adehhh, budak kecik neyhh... mane besar yang oiii... cik bunga telan tak tercekik pown ;)

.::cintabungablogspot::. said...

kak Tina ~ yeke kak? ptut la cik bunge nie mkn tak kenyang².. pastu kuat minum air masak :) tp org tetap ckp cik bunga keding jugakkk :\ sedeyyy~~

.::cintabungablogspot::. said...

Cik tie ~ nak kene bab ehh..?? mkn ubat kaki tu, nnt cepat baek taw.. ishh, sj la tu xnk masuk klas neyh. heheheh :P

.::cintabungablogspot::. said...

Qaseh ~ haaa, jom kasi tau banyak². heheh... bagus taw nie :)

.::cintabungablogspot::. said...

nana ~ owhhh really, baguslah nasihat 'nurse' nie... heheh, nice sharing dear :) cik bunga jarang mkn ubat hosp / klink, mkn pon bile sakit jew dear.. :) thanx for info :)

.::cintabungablogspot::. said...

Nelly ~ welkem nelly ;)

.::cintabungablogspot::. said...

Ayu ~ samela kite... pimple pon takut nk kuar kn dear? heheheh... Alhamdulillah kulit sihat. yeahhh!

.::cintabungablogspot::. said...

Cik wanie ~ amboiii... die tukang beli tp die x mkn ehhh, nk kene babap nih.. huhu :p

.::cintabungablogspot::. said...

mamaleesya ~ haaaa...kan.. g amek balik EPO tu mama, puan director xleh sakit². nnt camner nk shooting. huhu :P

.::cintabungablogspot::. said...

Suriati ~ haaa.... cube la dear... mmg bagus utk gurl taw ;) heheh..trust me okie :)

redzwanie redzmann said...

ngeh2...
nk wat cm ne sis...
wanie nie nk mkn ubt pun ssh...
inikan plak mau mkn yg len..hehehe

.::cintabungablogspot::. said...

Cik wanie ~ lorrr... nk kene suapkan ehh. huhu..manje betol :P

queen aida said...

queen pn ade amek EPO ni..tp surbex 2 yg queen tau biase lelaki je mkn..xtau la plk pompan pn leh mkn..ngeeeee

.::cintabungablogspot::. said...

QA ~ uppsss.... hahahah. QA, saje je ekk... heheh.. bole la QA, lau tak xkan la doc suggest mkn nie. nak kene pukol doc tu kanggg~ hahahah :D

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥