Friday, April 29, 2011

C i N t ª β u N g ª perlukan pertolongannn...!!!

Hiii peeps! Cik Bunga sedang mencari aprtment / resort sekitar Port Dickson untuk pegi cuti² Malaysia. kekeke... Dah jenuh Cik Bunga try survey, kot² ade sape² lagi otai yang bese bercuti kat area PD kan... Mintak share mane tempat² terbaik eh..??? Kalau bole harga tu biar hagak² ar sket, heheh...
(cik bunga pegi bersama family okeh, bukan nk bergendut ngan encik tunang aje.. tak nikah lagi oii~)


Sasaran yang Cik Bunga nampak skang adalah..

BAYU BEACH RESORT
not bad jugak kan :) auwwww...


INTERNET RATES FOR YEAR 2011
VALIDITY
Valid for Local & Overseas market alike
Valid until 31 December 2011
Apartment Type
INTERNET RATES
nett per apartment per night
WeekdaySun to Thu
Weekend
(Fri / Sat)
& Peak Period
Breakfast Pax
Studio Room
RM180.00RM270.002
Deluxe 1 Bedroom
RM180.00RM270.002
Family Deluxe
RM250.00RM390.004
Deluxe 2 Bedroom
RM290.00RM440.004
Family Premium Room
RM320.00RM470.004
Deluxe 3 Bedroom
RM420.00RM640.006
Extra Bed
(per bed per night)
RM50.00
RM50.00
1
Extra mattress
(per mattress per night)
RM40.00
RM40.00
1



Lagi kat mane ehhh...??? Tolongggggggg....

Follower C i N t ª β u N g ª 400 dah!!! OMG, Alhamdulillah :)

Assalamualaikum peeps!
Pagi jumaat yang indah disulami hujan yang lebat, perghhh... dapat tido sedap neyh~

Cik Bunga nak habaq mai sattt, korang da baca lom kes nie?
(kalau belum baik tekan sebelum korang nyesal! eheheh..)

Alhamdulillah.... dengan setinggi² ucapan terima kasih buat rakan² blogger C i N t ª β u N g ª yang tak henti² datang bagi sokong kat blog cap hayam neyh.... Sekali lagi Cik Bunga nak sampaikan penghargaan nie untuk korang yang sudi memollow...InsyaAllah kalau ade rezeki lebih cik bunga nak wat review satu persatu follower C i N t ª β u N g ª okeh! Amacam setuju??? Kalau setuju sila angkat kaki cam sayerrrr~


Jangan malu² nak tepek nie kat blog korang okeh.. Kalau tak paham bole refer SINI 

Alhamdulillah diam tak diam follower C i N t ª β u N g ª dah pon mencecah 400 orang!!!! wahhh terharu sangat²...
Nak taw sape follower bertuah C i N t ª β u N g ª tuh?



mlyn!!!


Jom same² kita terjah ke blog beliau. Klik jek kat header bawah nie okeh :)





(urghhh...2 blog? jeles dibuatnyer.. )


Thanks so muchhh!!! C i N t ª β u N g ª follow kamo kembali



*pssttt...untuk follower terbaru pon same² thanks jugak taw! sila amek anugerah kamo di atas, hehe*

Thursday, April 28, 2011

PRE ORDER ~ C i N t ª β u N g ª HENNA kini DIBUKA! :)

Hiii peeps! Cik Bunga taknak bebel panjang untuk entry nie.. So ape kate  tengok SINI dulu..

Ok dah? Cik Bunga taw ramai yang tak sabar² tunggu entry nie kan.. lebey² lagi Cik Amiera, hehe..Sorry ehhh atas kelewatn Cik Bunga. Ade masalah nie sket.. Tapi da settle, horeyyy!

That's is 
*
*
*
*
*
C i N t ª β u N g ª HENNA


Start pakai awal bulan MAC....pemakaian dalam tempoh 10minit je!
Tak pecaya bole jadi pekat sampai camni? Haaa.. tula cik bunga kate inai nie mmg TERBAIK! :)

 bekas yang sangat comel..

RM30
(EXCLUDING POSTAGE RM6)
mahal??? YER...memang inai nie mahal... sebab ni bukan  calang² inai...


Kenapa MESTI cuba???
~ Warna yang dihasilkan sangat pekat (MERAH bukannyer OREN)
~ Tak perlu nak pakai tebal² macam inai lain
~ Tak perlu nak amek masa yang lama untuk lebih pekat
~ Walaupun harga sangat mahal, tapi hasilnya memang berbaloi! 
~ 1 bekas bole guna lebih untuk 10 orang
~  Kalau dah kering bole campurkan dengan air. Jgn risau, warna still sama tak cair



 Semua di atas berdasarkan pengalaman Cik Bunga sendiri... Nak percaya ke tak terpulang :)
Seyesss korang pasti TAKKAN MENYESAL!
Inai yang Cik Bunga pakai ramai yang sangkakan nail polish. ahakss... lawak dehh...
*
*
*
*


Antara bukti² C i N t ª β u N g ª HENNA memang terbaekkkk! Warna KEKAL kemerahan + pink² sket walaupun kuku semakin memanjang!

okeh.. Tak pecaye jugak??? Beli & cuba sendirik! uhuh~








 CURRENTLY LOOK!
kuku semakin ke bawah da tu tapi warna tetap tak berubah! nampak??



 Tu jela... so, bagi yang berminat bole tinggalkan mesej kat entry nie @ email ke ikmalira87@gmail.com

Nama :
Alamat :
No tel :
Payment type :

1st order bukak sampai 1 MEI 2011
Sekian...

Huh~ Sengal punyer BLOGSPOT!

Hii peeps! Mood Cik Bunga hampir² kecundang tadi untuk berblogging... Tapi naseb baikla ade penguat semangat P i n k y M o m m aHampir² kecewa dibuatnyer sampaikan Cik Bunga terpaksa merayu² kat rakan² blogger lain tau.. huuu, sedeyy...


Pegi berlutut ngan pakar blog Cik Bulat



Pegi kenyit² mate lak ngan  Dekcik



Pegi membodek lak ngan  Melati
(degan harapan dapat mirror  lagik, heheh)



 Ramai lagi Cik Bunga tackle okeh! uhuh~

Last² tadi teros Cik Bunga tak kuase dah nak melayan kerenah blogspot yang ngade² tuh..
So dibiarinnnnn aja begitu!

Tadi Cik Bunga try balik reload page baru lak tergedik nak kuar kat dashboard, adoyaiiii~~


Update pukol 2 lebey, tapi skang baru nak display???? huh~ nak marah neyh, nak marahhhh... >.<
betol lar Cik Bulat  cakap....

"Benda tu normallah sis, kadang memang tak kluorr"




psttt...Cik Bunga dapat special GIFT pulak dahhh, ohooo... hikmah disebalik yang berlaku nie tadi, Alhamdulillah... Thanks kat Pink Ummi

TENGOK HADIAH SINI
*
*
*

 TEPEK BANNER NIE KAT BLOG KORANG TAW...


SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

image

Boleh dikatakan majoriti rakan blogger yang lain buat blog untuk cari duit lebih dengan ikut program-program nuffnang, churp churp atau apa² program yang boleh hasilkan duit.  Tak dinafikan cintabungablogspot pon berpendapat macam tu jugak, takde la sampai terlalu taksub dengan wang ringgit! Tu sume duniawi jew, cewahhh~ hehehe.. Sebab utama Cik Bunga berblogging nie untuk kongsi kisah cinta bersama Encik Tunang, share tips² kesihatan & kecantikan dengan blogger lain. Psttt, Cik Bunga bukan kedek okeh.. meh klik kat bawah nie..


Dengan berblogging jugak kita boleh dapat ramai kawan, bukan setakat kat facebook jew okeh..yang penting, kalau nak cari kawan cubalah elakkan tabiat memburukkan² orang lain..
Tak semua orang P E R F E C T. Masing² ade kelemahan masing²...
Thanks cintabungablogspot ucapkan pada rakan² blogger yang setia dengan blog cap hayam nie, sayunk korang! Korang cayang tak cintabungablogspot??? 
(hanggok kepala cepat law memang kene cepuk ni kanggg! uhuh~)


Ingatlah MATI sentiasa.. Dan ingatlah bahawa bila² masa je NYAWA kita bole DICABUT :(

 " Setiap yang hidup pasti akan mati"



Bagaimana keadaan kita mati? Mati muda, mati kerana dadah, mati ditembak, mati minum racun tikus? itu urusan kita sendiri kerana jalan hidup kita yang pilih walaupun panduannya telah diberikan Allah, tetapi yang pasti semua akan mati. Itu janji Allah.
Untuk yang beragama Islam, Nabi ada menyebutkan 
" Man aakhiru-kalamihi-laa-ilaha ill-allahu-dakhalal Jannah" 
Barang siapa diakhirkalamnya dapat ia menyebut nama allah [ dizahirkannya atau dalam hatinya] maka masuklah ia ke syurga.
Kedua, sabda Beliau bermaksud " Apa yang manjadi kelazimanmu...itulah yang akan kau bawa ketika akan mati" Jadi fikir-fikir sendirilah apa yang harus menjadi kelaziman kita.....


"Biar Ilmu sedikit tetapi diamalkan...jangan banyak Ilmu tetapi dipersiakan" 

*saling ingat mengingati la kite yerr*






Sambil tu nak ingatkan neyh jugak, heheh... jOm klik link berikut :)
INAI
BANNER UNTUK DITEPEK

FREE BANNER EXCHANGE & DISPLAY :)







*tepek kat muke. ehh, salah... tepek kat blog korang okeh, huhu*



Oleh kerana cintabungablogspot JAHAT tak bagi korang 
hightlight entry & disable right click
(hehehe...jahatnyer kamo cik bunga oittt, ehh.. bukann..nak copy bole tp mintak izin dulu taw. Namo² cilok²...)






Untuk blogger² yang berminat nak exchange banner sila tinggalkan url blog & email address diruangan komen entry nie okeh, Cik Bunga akan rojer untuk banner code tersebut. Untuk yang nak tumpang tepek kat blog cintabungablogspot pon bole jugak... Cepat taw, limited space dah :)







Hasilnya banner korang akan di tepek kat blog nieh macam yang dah sedia bertepek. hehehe...


cepat bagi link sementara ruang untuk korang masih ade. FREE dispaly okeh sampai bile²! :)



FREE OF CHARGE!

takde banner tapi nak buat? pujuk Cik Bulat.. tu pon kalau dapat FREE lah. huhu..





Penaja  Cik Bunga ~  P i n k y M o m m a

Wednesday, April 27, 2011

C i N t ª β u N g ª PROMOTE INAI TERBAIK!

Hii peeps! Cik Bunga nak tunaikan janji² yang telah Cik Bunga kotakan pade teman² blogger yang bertanyakan tentang inai gorgeous yang Cik Bunga pakai... Ramai yang salah paham okeh, that's is NOT a nail polish! Astaghfirullahalazim.... Takkan la Cik Bunga nak pakai mende alah tu sedangkan Cik Bunga seorang gadis ISLAM. Yang wajib menunaikan SOLAT :) Boleh je kalau nak pakai, tapi korang boleh yakin ke dah bersihkan mende tu betul² dari kuku kite?? 
Adekah anda pasti?! 
(Takde talian hayat disni okeh, wopps!. hehehe..ape kate sebeyyyy~~)

Aishhh... Lantak lah~ Cik Bunga tak berminat langsung nak taw apetah lagi nak mencube!


Nie berita gembira untuk bakal² BRIDE TO BE or Fiance TO BE.. heheh..Untuk yang da lame kawen or suke² nak pakai pon bole refer kat sini... 
(ehh, ingat orang b'tunang tak pakai inai ke..? cik bunga tengok skang dah macam trend dah..uhuh, melepas!)

Memakai inai hukumnya adalah sunat nabi yer... Tapi bukan dengan cara pemakain bercorak² atas tangan tu... Memang kategori tatu dah! 
HARAM...
(eleh cik bunga, macam la tak penah conteng tangan macam tu jugak kan... "HUH, YER...CIK BUNGA NGAKU!)

Terpulanglah kan.. hak masing², bole pikir sendiri mane elok mane takk.. Kalau nak buat pon biarla simple² aje. Okeh, Cik Bunga nak promote Inai terbaik yang korang susah nak jumpa. Limited edition nie :)


Kenapa Cik Bunga kate TERBAIK?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
will be continue next entry, heheh... 
Untuk yang berminat

Seronoknyer update blog sampai TAK. . . . .

Assalamualaikum peeps!

Da tengok belom Viva la bamba Cik Bunga dah bertukar wajah? Aku pukol jugak kang yang tangan keras macam kayu tuh~ uhuh!



Asyik²..Asyikkkk♪♪... Asyik² berblogging, ewahhh... 
(nyanyi ikut sleng amelina, ala² sengaw gitu.. heheh)



Sedap jek kan kalau dah berblogging update entry dok gelabah tak tentu arah.. Sampaikan Cik Bunga tak perasan pasal nieh... Aduii, maafkan Cik Bunga ehh.. heheh..

2,900 komen tuh! patot pon tak sempat nak approve & balas komentar² sume...


Heee.... okeh Cik Bunga nak jalankan operasi membalas dendam. Ehh silap! Membalas komen² yang sudi singgah ke blog cap hayam neyh.. Thanks so much koranggg!!!!

Nah bunga utk yang mengomen disini :)

Tuesday, April 26, 2011

Our World, Their War ~ Transformers 3 Dark of the Moon Trailer.. zassss! :)

Hiii peeps! Jom kite menjiwai "Autobot" walaupun kita taw mende alah tu tak wujud :) Sekali sekala layan nie pon best jugak, real... Meh jawab soklan² Nuffnang

Option A: Tell us how you would protect the world from the Decepticons, and which Autobots character you would like to transform into to protect the world.

So! Terbaekk..terganas..terbaekkk..terganassss....TERBAIKKK!!!

Cik Bunga choose
*
*
*
"Bumblebee"

To PROTECT WOLRD FROM DECEPTIONS!
 lil cute autobots! :) wish my viva get modified to bumblebee soon, muahahah... jangan terkejut okeh!

 perghhh...mengancam abesss! kalau la cik bunga dapat bebetol si Bumblebee.fuhhh...

 Why Bumblebee ???
Bumblebee was first seen on Cybertron as transforming into a yellow Cybertronian vehicle. But was later modified, along with the other Autobots, into the vehicles of Earth for their alternate modes. The form chosen for Bumblebee was that of a yellow Volkswagen Beetle. Bumblebee was known as the close ally of the humans. 

klik gambar okeh :)



Nah...layankan trailer nie jugak!

Nak taw details ape kejadah nie sume??? Sila klik di bawah...

GSC-EON Bank Credit Card website at http://www.gsc-eonbankcard.com
Ultimate Movie Card Facebook fanpage at http://www.facebook.com/TheUltimateMovieCard



pssttt... tolong LIKE post nie okeh kat FB. Thanks! :)

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


image

 Cik Bunga nak share kenangan mase sekolah menengah jela ehh..

Okeh, bermulanya kisah di Sekolah Menengah Kebangsaan Canossa Convent, Ujong pasir Melaka..
hah! Hah! sape yang satu skola ngan Cik Bunga dulu? adekah?? takde kan.. yang lelaki jangan nak berangan angkat tangan ehh, ex-skola Cik Bunga nie ONLY gurls... kalau ade pon sir² laki.. Mari mulakan dengan bismillahirrahmanirrahim... 
(dah 50 patah perkataan dah nie, senang jek la pok beng oii...hehe..)

Sweet memory
 Cik Bunga diberi kepercayaan menyandang jawatan sebagai Ketua Tingkatan selama 4tahun berturut² okeh dan lagi setahun tu sebagai Penolong Ketua Tingkatan. Mase tu Cik Bunga baru² form 1, nampak macam lemauuuu jek. Korang pon bole la dok membuli budak yang lemau ni, tapi tahun selepas tu...No, no, no... luaran agak ganas & sombong... Macam ape yang orang sangkakan tapi sangkaan korang sungguh tidak TEPAT! Cik Bunga adalah pelakon terbaekkk mase tuh! heheh.. Cik Bunga bukan begitu orangnyer ehh... Encik Tunang pon cakap camtu jugak mase mule² nak ngorat.. WOooppss~~
Jadi sombong pon sebab tak kenal, takkan la nak tersengih² ngan orang tak kenal lak kann. ape kesss...??? Cik Bunga bukan jenis kaki melayan ponggg! pastu ade pulak cikgu yang nak jadikan adik ipar...perghhh, nak tergelak rasenyer... Dulu mane la ade feel pikir nak kawen, skang baru nak sebok memikir... heheh... I'm sori cikgu, Cik Bunga telah pon di booking oleh Encik Tunang. kekeke...


Bitter memory
Bile kene marah dengan cikgu walaupun aku tak bersalahhhhhh!!!! Pecaye atau tidak, Cik Bunga penah kene ketok dengan buku okeh mase form 1 kot. Mule² masok skola.... nasebla bukan buku tebal.. Perghhh, bole tahan senoneng kejap kepale dibuatnyer... semapt jugak gelak walaupun kepale dah macam owang minom todi
dan, dan, jelingan mate Cik Bunga hinggap kat muke teacher tuh! uhuh~ NYAMPAH! orang laen punyer hal, orang len jadi tempt ko lepas geramkan teacher..! Gggrrrhhhh!!!!
(walaupun pahit terpaksa ku telan juga, cewaaahhhh! heheh) 
 

FREE Estee lauder A D V E N T U R O U S yang baru lunch March?

Hiii peeps! Ade baca pasal gift terbaru yang Cik Bunga dapat tak? kalau taknak baca tengok je kat SINI Bukan menang dari mane² contest tapi giveaway dari makcik Cik Bunga sendirik.. Ape yang membuatkan Cik Bunga berkobar² nak citer pasal nie? sebabnyer tadi Cik Bunga saje jek pegi search google semate² nak taw apekah bau² yang mengandung kat dalam A d v e n t u r o u s nie?
(dah dapat perfume free tu diam² jelah! saje nak bikin orang panas ar ko neyhh!)



Standard ar estee lauder bau more kepada bunga²an serasi dengan Cik Bunga neyh, uhuh~ 
(dah tadah besen nie, muntah cepat!)
 
Ape yang buatkan Cik Bunga makin terkesima sebabnyer fragrance  adelah yang TERBARU yang baru dilancarkan. Perghhh..mau tak kembang Cik Bunga, 1st time merasa fragrance yang baru...Kalau tak dulu mane la mampu nak beli yang latest, orang da pakai berkurun tapi Cik Bunga baru nak terkedek nak beli kan..kan.. sob², sian sayeee !___!)


The Adventurous ladies’ scent has been launched with Nuance-Watson (Singapore) at Changi airport ahead of other Asian airports



 Woahhh...banggeeee!!!! heheh.. Thanks my deares Aunty! 
 Trademark estee lauder la kunun... bunga² gituu, heheh.. 

*pssttt... untuk makluman korang, kalau korang nak try NEW fragrance nie...Silakan ke AIRPORT sebabnyer kat shopping complex belum publish lagi fragrance neyh.. I've just received that info from my aunty then has been promote by estee lauder saler. Tapi tak taw la kalau dah sampai kan... hehe*

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥