Friday, April 1, 2011

TSUNAMI Jepun ~ Shipping Cars fire ade "KALIMAH ALLAH"

Assalamualaikum peeps! Cik Bunga dapat info terkini nie dari email... 

Allah Maha Besar...


“Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang Dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu” (Q.S. An Nuur 24:35).



Gambar nie pulak hasil dari gambar di atas yang dah dijelaskan dengan garis bantu oleh 
penemu Lafadz tersebut

Allahuakhbar...

Bismillah”ertinya “Dengan menyebut nama Allah”

kalau tak bole view video nie bole terus pegi kat sini



BENCANA ADALAH TAKDIR ILAHI
Sesungguhnya musibah dan bencana merupakan sebahagian dari takdir Allah Yang Maha Bijaksana. 
Allah swt berfirman :


“Tidaklah menimpa suatu musibah kecuali dengan izin Allah. Barang siapa yang beriman kepada Allah maka Allah akan berikan petunjuk ke dalam hatinya.” (Qs. at-Taghabun: 11)

 
~ Allah memiliki kehendak yang sesuai dengan kemuliaan dan keagungan diri-Nya.

~ Kebaikan dan keburukan semuanya ditakdirkan oleh Allah ta’ala.

~ Musibah yang menimpa orang-orang yang beriman merupakan salah satu tanda kebaikan baginya selama hal itu tidak menyebabkannya meninggalkan kewajiban atau terjatuh dalam perkara yang diharamkan.

~ Semestinya seseorang merasa khuatir atas kenikmatan dan kesihatan yang selama ini sentiasa dia rasakan. Sebab boleh jadi itu adalah bentuk penundaan hukuman baginya, sementara dia tahu betapa banyak maksiat yang telah dilakukannya, wal ‘iyadzu billah.

~ Wajibnya untuk berprasangka baik kepada Allah atas segala perkara dunia yang tidak mengenakkan yang menimpa diri kita
Sumber dari Berita Menarik
*
*
*
*
*
Baca sini jugak
(klik di atas)


Klik link² dibawah nie jugak untuk tatapan :-
 

8 comments:

muCux said...

cik bunga rindu u. . .
di tag sila lihat
http://ladolcemucux.blogspot.com/2011/04/you-are-my-lucky-follower.html

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

mucux ~ miss u too dear... header br bile mau publish?? heheheh :p alamak.... yang nie cik bunga dah join la, de someone dah tag cik bunga dulu. so sorry eh dear -__-

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

ah la..br perasan...kuasa Tuhan....Masya'Allah...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Nana ~ Allah Maha Besar dear... hurmmm -__-

Suriati said...

hiii rendu same blog ini..udah lame idak berblogwalking ..hehe.. ya allah ...smua sudah di tetapkn..masyaalllah.... Allahuakbar...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

suriati ~ cik bunga pon windu same kamooo!! lame tak blogwalking jugak neyhh..huuu -__-

:: noremy bte rahmat :: said...

anda yg gorjes ditag!

http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/04/contest-giveaway-oleh-oleh-dari-bandung.html

Zaza said...

masyaallah,kuasa allah.mohon share yer.

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥