Thursday, March 31, 2011

Sepi tanpa berita. Apesal???

Assalamualaikum peeps! Selamat petang! Huuu... Semalam "seharian" cintabungablogspot tak buat ulasan ape² entry kan + hari nie kirenye "sedurian" erkk.. boleh ke camtu? heheh.. 

Aduiii... Cik Bunga dah semakin capek nie taw gakkk?! Dari isnin Cik Bunga bertungkus lumus untuk department sendiri sorang²! Perghhh... pastu time² camni lah site nak datang serbu, adoii.. mati...mati..
Belakang badan dak kejang kejung, urat tengkuk pon dah ketat! pinggnag semakin membongkok! huwarghhh.. memang KEJAM!


 hehehe..mengambil kesempatan jap! SSsshhh...


So, biler dah terluang masa untuk mengadap blog datang le pulak penyakit nie! Ciissss, menyampah!


Pastu tetuba lak jadi camnih! adoihaiiii!


Sabar nie...sabar.. huu...
Tapi Cik Bunga tak gentar pon kalau semua nie jadik, sebab saye kan "pakar" heheh... Tu yang sekarang gembira mengupdate! heheh.. Okeh dah, sambung esok! caw sinn chiii~~~

Tuesday, March 29, 2011

Malaysia dijangka tidak terlepas dari GEMPA BUMI???? O__o)



"Rakyat Malaysia perlu lebih bersedia mulai sekarang kerana Malaysia dijangka tidak terlepas daripada mengalami kejadian gempa bumi pada masa akan datang" 

Demikian menurut Pakar Geologi, Prof. Madya Dr. Tajul Anuar Jamaluddin. 

Apakah persediaan tersebut.. Adakah membina bangunan dan rumah yang tahan gempa? Menyiapkan beg kecemasan dan beg bekalan disetiap rumah? Menyediakan amal ibadah yang secukupnya bagi menghadapi maut.. gempa bumi atau kiamat kecil???

Beringat² lah wahai teman...

*petikan dari The Peace*


Klik link² dibawah nie jugak untuk tatapan :-

TOPIMAGINE BLOGLIST - RAPATKAN SILATURRAHIM

klik banner untuk join bloglist nie :)


Pandangan pasal header
burukkkk giler! heheh... ehh, salah².. Okie la tu, dari takde header langsung kan. Sesuai sangat ngan ko yang kuat membute. Tapi tak nampak gaye "berimaginasi" pon tuh, gaye orang tido berdengkur adelah. Ha..ha..ha..



cintabungablogspot TAG semua okeh :)

29th Birtday Giveaway by aNiM

klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan

1. WAJIB follow blog ini dan personal blog saya anim
2. Buat entri bertajuk "29th Birthday Giveaway by aNiM".letak banner GA yang tak berapa comel tu kat entri beserta link ke sini :) sidebar??? tak perlu.. (horeyyy~ heheh...)
3. Tag 2 orang kawan.pastikan mereka tau
4. Tinggalkan link dan id anda kat sini. Ingat! Shoutbox tak dilayan ehh..
5. Lastly, wish besday kat beliau :)


Dengan ini cintabungablogspot dengan bangganyer nak wish pade busday gurl nie 

HAPPY 29TH BELATED BIRTHDAY!!!
(penat cik bunga dok menggentel kek nie pepagi buta taw khas buat sis, heheh)



Nak lagi meriah sambutannyer bole klik kat bawah nie & play / play again 
(tunggu sampai play taw!)


Mangsa TAG!


Video TSUNAMI kali ke-2??? Nauzubillah~

Assalamualaikum peeps! Cik Bunga dah start sentimental balik lepas jadi "jahat" kutuk 
Top nih. Huuu... -_-
Dengar kabarnyer peristiwa ke-2 Tsunami dah melanda Jepun baru² nie, Nauzubillah... Sedih bila dapat taw pasal nie kan.. mayat² pon ade yang belum jumpa lagi nie datang lagi sekali. Ujian buat kita semua, bersyukurlah kita tak ditimpa bala camni. Nauzubillahh.. Mintak dijauhkan dari malapetaka tu, amin..



Nie ade video untuk tatapan semua, beringat²lah wahai teman :(



Klik link² dibawah nie jugak untuk tatapan dikemudian hari :-


Pandangan negative rakyat Malaysia, MEMALUKAN! :-
(klik sini)

(klik sini)
(klik sini)

Sebelum cakap pandang² duluuuu... hahaha

Monink peeps! Yahahaha....Pagi² nie dok update blog Cik Bunga dah macam tak betol gelak sorang² depan PC. HA...HA...HA.... Misi membalas dendam untuk blogger Top Imagine yang bermulut laser. Ade aje yang tak kene dengan cintabungablogspot nie kat mate die. Nahhh!! Hamekk ko! hahah, gelak lagi...gelakkk... Haaa..Haa..Ha..

Kalau ade terbaca pasal entry NIE, sure korang taw.. Btw, setiap readers yang membaca...Sila pastikan anda "mengKLIK" mane² perkataan yang telah di boldkan terlebih dahulu sebab disebalik perkataan tu kadang² ade LINK yang berkait atau sewaktu dengannye.

Sambung gelak... Haaa..Haa..Ha..

pakar kecantikan tu adelah "Pinky Momma" okeh
 Dah sah² Cik Bunga pinkkan kaler font tuh, aishhh...Tula... lain kali...

"Sebelum cakap pandang-pandang"




habes la ko Top Imagine...  Tunggu bom telur penyu Pinky Momma
(kah..kah... batu api betol cik bunga nie kan.. amacam?? bole pegang watak jahat takk?) 


*psttt... Pinky Momma memang ibu kepada 2 orang anak dah ehh, tapi die tetap gojes!*

Monday, March 28, 2011

Huwarghhh... VCO nak abes :(

Peeps! Rasenyer cam baru jek Cik Bunga post entry VCO nie kan.. But sadly here to inform korang guys, isk3... Cik Bunga nyer dah nak abes pon... Tetiba datang suara sumbang cakap camnih!


"uikhhh, telan semua ke hape???!"

HellOoo...Cik Bunga makan ikut jadual okeh, tak penah miss. Malam² pon tenyeh jugak kat muka, so 1 ari 2 biji. Bak kate pakar kecantikan yang letops nie :) heheh.. Tak caye?? Nah tengok!


BUKTI 1

BUKTI 2 

BUKTI 3. 
Ehhh..salah pulak... kekek... 
saje selitkan ustazah nie...tuuu, nampak tuuuu... haaa, bukan pewarna kuku eh... amboi² mulotttt, cili kang! that's is what we call henna / inai. cecechhh... orang lain kawen cik bunga lak yang sebok, kekek.. Btw, untuk bride² to be yang mencari inai..silalah berhubung dengan cik bunga.

Gua gerenti warna die memang vogue! warna jadian merah hati dan bukannya oren okeh. Tak payah nak risau warna die cepat turun ke ape, nie inai import jauh nie.. huhu.. harga boleh tahan murah tapi berbaloi² :)

Sila²..isi borang bakal² pengantin, uppsss... terase pulak Cik Bunga. gugugu~~



Bila nak order VCO kat mama nie, urmm..

"You Are My Lucky Follower"

klik banner untuk syarat² penyertaan



cintabungablogspot nak TAG




Cik Bunga nak bantal bushukkk nih, uwaahh.. Urmm, semut ke gula ehh..?? ermmm -__-
gula lah! Cik Bunga kan ngah "manis" nieh... huhu ^^

It's coming... Yuhuu~

Assalamualaikum... Monink peeps, Cik Bunga update entry laju² ehh... Arini sorang kat opis lorrh, membe laen "otstesen" so nie yang Cik Bunga makin capekk dibuatnyer. uhuh~

Lepas dari kemenangan MAN tuh, fuhh.. betape riang gembiranya Cik Bunga nie walaupun duit tu bukan Cik Bunga yang punye.. huuu, man... mintak sket. hihihi..


Pastu muncul la pulak part otai² lawak nie! yumehhh~ memang debOom pecah perot ar nanti, adehhh..


JUARA ~ RM 300 000
NAIB JUARA ~ RM 200 000
KETIGA ~ RM 100 000


Wowww!! wang besar² :)

so, target utama cintabungablogspot kompem dowang nie punyer... hahahaha, adeh... sengal abes ar diowang nih! aughhh, mengong!




Lain² yang masuk



JUMAAT nie okeh, 1 APRIL 2011 : 10 malam! 

CONTEST KM : Header Simple Tp Menarik!

(klik banner nie untuk syarat² penyertaan)




SIMPLE TAPI MENARIK

Urmm, nie la header cintabungablogspot... Taklah secantik mane pon, actually background bunga kat belakang tuh takde okeh... Sebab² ADA tu pasal template lame yang Cik Bunga pakai tuh. Huhu, lame² nampak macam kene jekkk ngan tema cintabungablogspot! dan..dan la Cik Bunga pon menampal lurve² kat tengah² muke owner blog ^^ Cewaah~ Tolong jangan jeles, heheh. Sangat SIMPLE okeh, dan header nie pon akan kekal tanpa sebarang penukaran. Sebab² juri² "khas" dah bagi cadangan header nie p.e.r.f.e.c.t
(silakan muntah disini, cik bunga dah standby mangkok dah! hahah)


Sunday, March 27, 2011

Cukur jambul lovely niece - PART2

Peeps... Part 2 review untuk "pengantin" cukur jambul nie ehh... Gambar baru Cik Bunga dapat nie, adoiii... bertahun... Naseb la tak sampai kuar janggut!

   my niece jugak, tinggi mengalahkan makcik! muahahah =)
 




 

 bonda cik bunga dengan besan.. wahhhh, kemain lagikkkk!



Nak tengok PART 1 ?
  (klik di atas)


Okeh da, tata :)
TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥