Thursday, March 10, 2011

Kecoh la.... adooii aiii~

Berita Tekini!

Damansara Perdana gempakkk dengan MBPJ woo... 
kempen tarik kereta la pulak sekarang nih, aduihh.. tension! Rase macam malas dah nak bawak kete pegi opis! Sape bole tumpangkan???? heheheh...

Pusing kiri...pusing kanan... nampak aje signboard besar gedabak ZON TUNDA
2 tahun yang lalu Cik Bunga keje sini okie jek, takde heboh² pasal nie pon.. Sekarang nie pulak nape rase macam makin tak aman? ayooOOo... makin tambah kurus la Cik Bunga turun naik bayar parking. uhuh~




nampak viva la bamba cik bunge tuh? tak double park pon okeh malah kat dalam petak lagi :)



Pagi tadi, polis traffic saman kete yang double park / menghalang laluan.
Kesian kat salah sorang officemate Cik Bunga, kete beliau kene saman dek pak polisi sebab double park... Hanya mampu menjerit begini dari atas :

"Pakcikkkkk...... tunggu, jangan saman kete saye~~~"
(tapi ape kan daya, pak polis telahpun selamat menulis surat 'cinta' untuk beliau)


Tak lame lepas tuh MBPJ pulakkkkk.... 
(MBMB melaka pon tak macam nie oiii, tolong ar berperikemanusiaan la sikit)

MBPJ datang bukan nak saman je, tapi terus tarik okehhhh! takkan ke giler...

saman polis = RM30
(cik bunga penah kene SEKALI !___!)
saman MBPJ parking time due = RM30
(cik bunga penah kene BANYAK KALI !___!)
saman MBPJ untuk yang tak bayar parking langsung = RM100!
(cik bunga penah kene LAGI BANYAK KALI !___!)


saman tarik kete menghalang laluan = RM310!!!
(setakat nie cik bunga tak penah double park lagi, alhamdulilla..)


Nak request kat la kat tuan² / puan² MBPJ, buat parking bertingkat² untuk kami disini. Parking yang sedia ade sangat TERHAD! Even datang pegi² bute pon tak guna kalau parking takde. Ape kessss...????? 

kete sape la tu kann.. ciannyerrr~~



laporan ringkas dari ahli aduan rakyat 
huhuhu ^^

6 comments:

topimagine said...

haha.. padan muka kwn ko.. len kali ikot peraturan k.. tp cian lak.. sudah jth ditimpa tangga :)

.::cintabungablogspot::. said...

Top ~ uishhh, jahat giler top! huu, ko kene nnt aku owang 1st gelakkan. muahahah :D

elyzatul nastaysah said...

cik bunga org melake ke?

.::cintabungablogspot::. said...

elyzatul ~ ye dear.. hehehe ^^

redzwanie redzmann said...

nsb la cik wanie nek trnsport awam je..
klo x..wit mmg da melayang2..hahahha

.::cintabungablogspot::. said...

wanie ~ hehehe...akak pon nk join wanie la nek transformer... ehhh, salah.. transport awam ^^

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥