Thursday, March 17, 2011

4 petua rambut Cik Bunga CANTIK ulek mayang di ulekk.. heheh

Panjang mane rambut Cik Bunga? Ouhhh.. itu tak penting... ynag penting rambut Cik Bunga sangat sihat & cantik... No rebonding, No saloon...

ORIGINAL okeh!


macam iklan Rejoice, "guna jari kaki pon bole" heheh...Ouhh, tapi Cik Bunga bukan pakai Rejoice ya... Tapi yang ini donggggg~~~

cik bunga guna complete produk nie taw... dari  A to Z... cam kat bawah nie


rambut cik bunga lebih kurang camni cuma panjang lagi sket & keperangan.. bukan dye okeh! tapi ORIGINAL jugak. 

Cara nak jaga senang jekk, takyah membazir pegi saloon nak buat treament ke ape jadah sume tu. 

4 Petua yang Cik Bunga amalkan untuk rambut CANTIK

1. Cuci rambut 3x seminggu
2. Trim hujung rambut sebulan sekali tak pon amek gunting, gunting hujung² rambut yang nampak kering
 3. Make sure keringkan rambut before pakai tudung okeh, kalau tak tumbuhlah buah rambutan. huhu ^^
4. Pakai perapi tanpa bilas macam kat bawah nie.



ataupun Cik Bunga akan gunakan ellips hair vitamin

cik bunga pakai yang kuning sebab berasakan Aloe Vera / daun lidah buaya


Kebaikan² "ellips" nie pulak ape?

1) Yellow is for smooth and shiny
Paduan minyak Aloe Vera, UV Protection, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A&E untuk melembap, memberi nutrisi dan menjadikan rambut lembut, mudah diatur dan tampak bercahaya.


2) Pink is for hair treatment 
Paduan minyak Jojoba, UV Protection, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A,C,E untuk membantu memulihkan struktur rambut rosak dan mengurangkan masalah rambut bercabang yang disebabkan oleh hair blowing, curling, coloring, and rebonding. Rambut anda akan kelihatan lebih sihat, terurus, dan berkilau. 

3) Purple is for nutri color
Nutri color dengan formulasi triple care membantu menyuburkan rambut yang diwarna. Ia juga memulihkan warna rambut yang suram akibat terdedah kepada pancaran cahaya matahari. Rambut yang diwarna juga akan kelihatan lebih sihat dan berkilau.  

4) Black is for black, soft and shiny
Shiny Black adalah untuk rambut hitam anda. Diformulasi dengan paduan Candle Nut & Minyak Aloe Vera, UV Protectant, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A&E yang dapat melindungi rambut anda daripada sinaran cahaya matahari dan membantu memelihara kesihatan rambut hitam anda. Rambut hitam kelihatan cantik berkilau, licin, dan terurus.



Tak caye bole tengok  SEBELUM NIE (klik)
Nak taw rahsia lagi pegi  SINI

16 comments:

topimagine said...

rambut mat top lagi lawa... ikal mayang je :)

muCux said...

cik bunga complete set erk rajin nye. . i pakai sympoo n perapi jew yg laen2 mlz :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

i used pink kaler..
ahahaha x tau utk aper smpai cik bunga bgtau pink is for treatment ;p
just guna sbb pink!

i kan alergik pink =)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

ANA TAG AKK..JOIN TAU.. http://bungakubakawali.blogspot.com/2011/03/ibnushukran-time-guess-contest.html

redzwanie redzmann said...

wahhhh...ske tips yg nie!
rmbut wanie da smpi pgg..
tp mau ptg kasi pendek ckit..hehehe
bak kate makcik wanie..
rmbut wanie "virgin" ag sb x penah color n pape..hehe

Faiz said...

lau laki yg rambut pendek lak cmne nk jaga..huhu

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK GAMBAR FOTOGRAFI TERKINI DISINI****

Faztee Danisha said...

ha..bagus2 tip ni...leh le amlkn gitu..just knerjin je..kdg ne de ms nk belek sume tu..just syampu n perapi je..peh ni kene usaha ckit le lo

.::cintabungablogspot::. said...

Top ~ yelah!...ikal la sangattt top oiii.. heheh :p

.::cintabungablogspot::. said...

mucux ~ hehehe...bab penjagaan diri nie memang rajin dear. kekek... ^^

.::cintabungablogspot::. said...

pink momma ~ heheh..mama kalau pakai complete set nanti mama taw la 'treatment' tu maknenyer.. memang kompem! macam pegi saloon.. cayalahhhh~ heheh

.::cintabungablogspot::. said...

Nana ~ owrait dikk.. heheh, tengsss taw :)

.::cintabungablogspot::. said...

wanie ~ wahhh, panjangnyer rambut die... sgt jeles nie ^^ heheh... mesti cntik jugak nie kan... share la tips jage rambut panjang camner :)

.::cintabungablogspot::. said...

Faiz ~ law rambut pendek pon bole je pakai, rambut pendek pon tak semestinya sihta kan..kan..? heheh

.::cintabungablogspot::. said...

faztee ~ rajin², jangan malas². kang kene reject! hehehe... :)

redzwanie redzmann said...

x la...x la cntek mn p0wn..
sb rmbut mama wanie pun x itam cgt..
cm brown2 skit n halus je..
jd rmbut wanie p0wn cm 2 la..
rmbut wanie sng jg..sb lurus..
tp tuh la..rmbut ske gugur la..x taw nk kai produk pe..=(

.::cintabungablogspot::. said...

wanie ~ ngeee, cntik al tu... perang same la kite, gimme 5!!! heheh... dik cube la shampoo utk mslh rmbut gugur dik... lembut sgt rmbt kamo nie dear, mesti cntik sgt :)

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥