Monday, March 14, 2011

Akibat kretip sangat 'melukis'

Monink peeps!

BERGURAU TAK KENE TEMPAT! 
(cari nahas namenyer nih, busittttt~)



Kartun terbitan Berita Harian
Bukan orang Malaysia je yang tengok dan keluarkan perkataan BODOH. Rupanya seluruh dunia mengutuk surat khabar utama negara kita pasal kebodohan kartunis Zoy dan editor Berita Harian yang akal tak panjang sangat.
Perghhh, takkan ke sengal namenyer.. Buat busuk name MALAYSIA je ngonggg!
CNN dah buat review, dan dikomen berpuluh-puluh manusia kat CNN tu. 
iReport — Local Malaysian newspaper Berita Harian published a caricature in their editor's column today that depicts the popular Japanese cartoon character Ultraman as trying to outrun an incoming tsunami.

The publication has received tremendous criticisms by readers, who accuse the editors as being "inconsiderate and distasteful". Several political leaders have even stepped out and demand a public apology, to which the editors promptly made on their publication's Facebook fan page.



Kata² MINTAK MAAF :


huh~ mengong... 
"kerana nila setitik, rosak susu sebelanga"
busiiiittt~ aishhh, geram!


Nak baca komen² panas para komentor, kat sini

10 comments:

nur said...

dear..
btul tu..
benda macam ni memang sensitif..
ALL IN ONE

.::cintabungablogspot::. said...

Nur ~ kann... buat something tak pikir effect, camtu jugak la bile kita nak bercakap. Pikir sebelum nak kate pape, jgn men cakap lepas je. sama jugak lau kite blogging nie, nak post pape tu kene make sure entry tu sesuai tak utk share kat semua. takut mkn diri sendiri je..

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

tula..malas da nak cakp...

:: noremy bte rahmat :: said...

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya..

ish..ish...(sambil geleng kepala)

topimagine said...

tu la.. len kali nk wat sesuatu kena piker dulu.. nk bergurau tu pon mesti lah mengikut fakta n anologi yang berefision..... hehe.. (saje nk canggih kn ayat.. hehe )

.::cintabungablogspot::. said...

Nana ~ kite takyah cakap lg nana.. kita senyap okie, ssshhhh~~ :p

.::cintabungablogspot::. said...

Noremy ~ btol tuu... SOKONG! manusia oh manusia.. aishhh, bala²... ^^

(dialog driver ambulance cite antu kak limah)

.::cintabungablogspot::. said...

top ~ cehh.. bajet arr top. heheheh... pape pon mmg betol tuh! SOKONG jugak! ;)

Mieza said...

meng-agak-lah klu nak begarau tue, esk tulat org sumpah seranah negara kite bagaimane plk??

.::cintabungablogspot::. said...

Mieza ~ kan..kan... tah pape la diorang nih, sengal bkn maen lagik!

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥