Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


image

 Cik Bunga nak share kenangan mase sekolah menengah jela ehh..

Okeh, bermulanya kisah di Sekolah Menengah Kebangsaan Canossa Convent, Ujong pasir Melaka..
hah! Hah! sape yang satu skola ngan Cik Bunga dulu? adekah?? takde kan.. yang lelaki jangan nak berangan angkat tangan ehh, ex-skola Cik Bunga nie ONLY gurls... kalau ade pon sir² laki.. Mari mulakan dengan bismillahirrahmanirrahim... 
(dah 50 patah perkataan dah nie, senang jek la pok beng oii...hehe..)

Sweet memory
 Cik Bunga diberi kepercayaan menyandang jawatan sebagai Ketua Tingkatan selama 4tahun berturut² okeh dan lagi setahun tu sebagai Penolong Ketua Tingkatan. Mase tu Cik Bunga baru² form 1, nampak macam lemauuuu jek. Korang pon bole la dok membuli budak yang lemau ni, tapi tahun selepas tu...No, no, no... luaran agak ganas & sombong... Macam ape yang orang sangkakan tapi sangkaan korang sungguh tidak TEPAT! Cik Bunga adalah pelakon terbaekkk mase tuh! heheh.. Cik Bunga bukan begitu orangnyer ehh... Encik Tunang pon cakap camtu jugak mase mule² nak ngorat.. WOooppss~~
Jadi sombong pon sebab tak kenal, takkan la nak tersengih² ngan orang tak kenal lak kann. ape kesss...??? Cik Bunga bukan jenis kaki melayan ponggg! pastu ade pulak cikgu yang nak jadikan adik ipar...perghhh, nak tergelak rasenyer... Dulu mane la ade feel pikir nak kawen, skang baru nak sebok memikir... heheh... I'm sori cikgu, Cik Bunga telah pon di booking oleh Encik Tunang. kekeke...


Bitter memory
Bile kene marah dengan cikgu walaupun aku tak bersalahhhhhh!!!! Pecaye atau tidak, Cik Bunga penah kene ketok dengan buku okeh mase form 1 kot. Mule² masok skola.... nasebla bukan buku tebal.. Perghhh, bole tahan senoneng kejap kepale dibuatnyer... semapt jugak gelak walaupun kepale dah macam owang minom todi
dan, dan, jelingan mate Cik Bunga hinggap kat muke teacher tuh! uhuh~ NYAMPAH! orang laen punyer hal, orang len jadi tempt ko lepas geramkan teacher..! Gggrrrhhhh!!!!
(walaupun pahit terpaksa ku telan juga, cewaaahhhh! heheh) 
 

7 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehee..nice story!!
sabaw jerlah..hik2

☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!! HYE!!
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE....
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
❤salam singgah dari mummyweiyda❤
❤eppy blogging ya!!❤

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman skola, blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...

blogwalking dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

jom terjah blog saya :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

betul2 x kan x kenal nak sengihhh je kan..nnt org cop gatal pulak hehehe..

FARAH LIYANA said...

blogwalking dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

jom terjah blog saya :)

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Pesan nenek

EJA said...

ohh mcm tu cerita masa kamu kt sekolah ye..

jom follow blog si kembar ni..ada cerita disebalik kami di sini jgn lupa komen
http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥