Monday, February 28, 2011

Vitamin elak Encik Cinte♥ & Cik Bunge♣ STRESS!


Peeps! 
 Nak share suplement tambahan yang diambil oleh kedua² authors cintabungablogspot nie. 
Memang terbaik dari ladang, completoo...perfectoo...syabbbaas!
(ehh, terselit sleng industan lak. huhu..)


Mr Cinta a.k.a Mr Fiance & Miss Bunga a.k.a Miss Fiancee
dah lame giler amalkan pemakanan yang sihat camnie taw, pheewwitt...! sehati berdansa tak kitorang???
(sila angguk kalau taknak kene lempang)



cintabungablogspot  ade buat research pasal SURBEX-ZINC nie kat google, btw... kalau korang semua nak taw SURBEX-ZINC nie sekarang semakin up to date  taw, sebab ape? 
ade more² EXTRA ZINC lagi dalam suplement tu...
(bukan zink atap umah korang okeh!)








Dulu tablet tu dalam botol (60biji) anggaran harga RM64, tapi skarang die design pakai dalam kotak leper jew & cover tablet ala² 'zinc' jugak.. Rasenyer kalau macamni lagi senang kot, senang nak bawak... tengok kat bawah nie.

senang kan? agak² zinc nie same x mcm zink rumah korang? kompem tak same, sebab zink umah kowang mane ade belang² HIJAU macam nie. uhuh~ just kidding!







5 Kebaikan SURBEX-ZINC
Kandungan vitamin B membantu mengurangkan stress.
Kandungan vitamin C untuk daya tahan tubuh (tak mudah demam).
Kandungan Zinc bagus untuk pertumbuhan rambut & kuku.
Vitamin E bagus untuk kulit.
Makan sebiji sehari selepas sarapan pagi (so easy).



3 yang anda patut tahu tentang vitamin Surbex Zinc
Ia diperbuat daripada tiram. Bagi yang alahan makanan laut, jangan makan.
 Jika ragu², dapatkan nasihat farmasi atau doktor yang berdekatan.
Harganya agak mahal jika dibandingkan dengan vitamin B dari jenama lain, tapi berbaloi² kalau beli yang nie.

18 comments:

Qaseh dalia adelia said...

owh kena guna supliment jugak ke sis..hehe jarang stress tak tahu lah kalau kawen nanti stress haha.. tq sis

Anis Adila Aris said...

waa..
bagusnya ade supliment untuk hilangkan stress

nur said...

review yang bagus.. kalau free bleh?.. Tak biasa makan ubat.
Jemput ke:ALL IN ONE

firohar said...

wah..patutlah anda nmpk cantik dn sihat..hehe..;)

ElyaElmo said...

ok keee pakai ni dear? klo muke sensitif ..akan effect x

Dekcik said...

alah..x ske mkn ubt lah..
cm mane lah nak hlang stress..

Faztee Danisha said...

stress jugk..tp jrg mik supplement..releks cr sendiri..tp skg nak start mik gak vitamin2 ni..utk kesihtn diri..just gune EPO ja

Mamaleesya said...

menarek juga vitamin ni

Mamaleesya said...

ader jual kat mana vit ni cinta?

.::cintabungablogspot::. said...

Qaseh ~ dear, suplement ni bukan stakat nk tggu bile stress jew taw.. tapi utk letih² badan jugak :) paling best good for skin too! VitC tuuu :)

.::cintabungablogspot::. said...

Anis ~ memang bagus nie.. (psstt, nie bkn MLM taw) kui3..

.::cintabungablogspot::. said...

Nur ~ bole... tapi FREE 1 tablet jela, heheh :P

.::cintabungablogspot::. said...

firohah ~ amboi²..dan² jek die.. huhu.. xde duit kecik ar nk bg :P

.::cintabungablogspot::. said...

Elya ~ kalau ade alergic seafood kene mintak nasihat doc dulu taw, sbb die wat dr tiram... :)

.::cintabungablogspot::. said...

Dekcik ~ aiii, bdk kecik nie... tak pahit la tu, mcm susu sket rasenyer ^^

.::cintabungablogspot::. said...

Faztiee ~ nice sharing jugak. heheh EPO tu pe?

.::cintabungablogspot::. said...

Mamaleesya ~ kat farmasi pon ade jual mama :) yang nie cintabunga amek kat klinik, die yang recommend. sesuai utk yang cepat letih² bdn effect ngadap komputer terlalu lama. paling best, bagus utk kulit jugak :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wah..bestnye Surbex..memang bagus supplement nie..Kalau nak murah sikit beli kat Guardian..ade combo pack yang 2 kotak tue..:-)

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥