Thursday, February 10, 2011

Badan asyik tak sihat je, nape?

Assalamualaikum peeps...

Minggu nie minggu yang tak bertenaga buat si cinta & si bunga... Macam² masalah yang nak diselesaikan makin macam² penyakit yang datang. Aduhh... nape yew? 
Dari isnin lepas badan nie lemah je, terase 

sengal² badan
tengkuk lenguh
tangan lenguh
pinggang lenguh
terase macam nak sendawa tapi tak lepas
(mak cakap angin da banyak dalam badan)

wahh, mesti banyak toksin kan. Toksin berlebihan bole buat emosi terganggu jugak, asik nak marah je. (haa... confirm Mr & Miss fiancee banyak toksin, asik nak bercekaw je. Tapi kejap je da baek, heheh..)

Camne bole ade toksin ekk, cintabunga pon surf internet details pasal toksin dan camner nak buang. 

Punce utame jadik camni sebab Miss Fiancee mendukung anak buah beliau yang amat "kuusssemangat" bole tahan, padahal budak tu baru jew 4 bulan tapi da tak larat nak dukung? 


Hah nie die, Aleya Nabilah... lovely niece! mish u cayannggg!!!

 budak berbadan 'padat'


 muncung die tu... muncunggg.... eee, tarik² kang! geram!!


budak nie memang kaki gelak, susah nak dengar die nangis... memang syok melayan, hihi..


Mesti pelik kan, orang lain dukung budak takde pape pon... (ngade² jek tu sakit nie sakit, uhuh~) Erm yee, law nak ikutkan memang takde pape.. Tapi yang buat jadi ade pape sebab dukung dia dekat 2jam lebih okeh! Dukung sebab bawak die jalan ke depan kononnyer nak tengok tarian singa kat umah adik angkat mak, aunty niew namenyer. Cakap pukul 9 tapi tunggu punya tunggu sampai la pukul 11 baru sampai, pukul singa tu kang! aaa~~~

(camne la nak dukung anak sendiri ni nanti kan, nie pon da merungut... hehe..)

Eh bukan merungut, tapi tak berupaye... mane tak nyer, pipi..badan..tangan makcik die nia ha da makin kurang khasiat.. (cekeding.. kering orang kate, sob..sobb..)

Sedey !____!)
It's okie, makcik ni akan sedaye upaya mencari 'tepuk penaik' terbaik untuk mengembalikan ketembaman yang hilang. Hoo yeahh!

Akhirnya kami membuat keputusan untuk membeli ini untuk si nabila, mak pon da tak larat nak dukung katenyer. huhu


Cakkk!!!
duduk diam² eh... :)

8 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

makan la bnyk skit..nnti bila cekedeng sgt dah tak gorjes..

(^_^)

redzwanie redzmann said...

omeinyee dak niee...
nak geget pp dyeeee...hehehehe

wanie pun kl0 dukung dak lelame skt lengan...
mama ckp..mama dulu pun cm tuh la kene dukung wanie yg gedebab...hahaha

Bella Ayub said...

alalala..nama kita pun nabila jugakk :)

.::cintabungablogspot::. said...

Noremy ~ hihi... ngah usahe makan bebanyak la nie yunk, kui..kui... ngap! ngap! ;p

.::cintabungablogspot::. said...

Redzwanie ~ hihi, tomei kan die.. pp die cukup mantep, suke gigit ^^

same la kan, cepat lenguh bile dukung budak yg kussemangat camney, tp syok peluk die. heheh... wanie pon debab? ngeee msti comei jugak nie ;)

.::cintabungablogspot::. said...

Bella ~ hihi... samam la u dear... msti comel cmni mase kecik dulu ;)

Normaliza said...

Wah..kuss semangat badannyer yek..comel! Patut leh sakit2 badan dukung :)

.::cintabungablogspot::. said...

Normaliza ~ hehehe.... taw xpe, naek patah pinggang. adoiyaii~~ heheh

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥