Tuesday, May 3, 2011

Pagi² da buat MAK marah... :'(

Assalamualaikum peeps! Selamat memulakan kerja yew, da puas bercuti² aritu neyhh.. haaa, sampai naek terbakor kulit.. rentung dahhh, rentOOoonnggg... 
isk²... da gelap, uwarghh... kulit pedih pon tak ilang² lagik, isk²...
(tula, gatai² pegi mandi laut musim² panas nape.. hamek la terbako da! hahah)

Ade yang mintak Cik Bunga upload gambar pegi bercuti tuh, tapi nampak gaye macam TAK MAU LAH!
huuuu, Cik Bunga maluuuu... Kulit dah macam udang kene salai neyhhh, merah² & kepedihan... Sapu losyen lagi membuatkan Cik Bunga rase nak jerit. . . . 
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Arghhhh!!!! PEDIH!!!!
(isk².... tobat nak mandi laut pepanas bute dah!)


Camner la nak jadi minah saleh neyh... berjemur kejap dah merungut! nampak sangat kulit macam baby, hehehe...
(silakan muntah...silakan, hahahahahahahah)




So, maapkan Cik Bunga eh sebab takpat nak tunaikan janji manis upload gambar pegi holiday.. uhuuu~

*
*
*
*
*
Sambung topik asal, Cik Bunga sedihla arini sebenarnyerr.... Pagi² mak Cik Bunga dah marah, isk²... bertambah² kepedihan kat tangan dan muka Cik Bunga, adoiiii... 
Uhuiii, bukan Cik Bunga yang buat hal okeh! 
Tapi die nie ha...!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sebab ape..? Meh Cik Bunga "chegite" dekat kome sumer... bermulalah sebuah kisah berbunyi camni~~


Jumaat Malam keliwon
Si Ibu : Angah, tolong bayarkan bill maxis mak nih...
Si Anak : Baiklah mak... (eceh... skema la konon jawab camtuh, heheh)

Payment done & successful via Maybank2u online 


Sabtu Pagi yang sejukkk, Melaka hujan lebat wooo~

Si Anak : mak... dah bole buat kol tak?
Si Ibu : Tak bole lagi, orang cuti la harini... esok kot...
Si Anak : Ohhh, a'ah ehh.. lupe lak cuti.. heheh..


Ahad terik, kulitku terbako suda!

Si Ibu : Angah... tak bole lagi buat kol, takkan lambat sangat! Biolll la maxis nih!!!
(tahukah anda "biol" tu ape...? bukan bio-oil taw, tapi dlm erti kate lain "bangang")

Si Anak : Tah la mak... bulan lepas okeh jekk, arini buat payment esok dah bole buat kol.. hurmm, takpe... kita cube tunggu sampai isnin camner taw.. Kalau takde gak nanti angah kol maxis..

Si Ibu : yelaa... (nada hampa)


Isnin cuti lagi, yeayyy!

Si Ibu & Si Anak tunggu dan terus menunggu... Cuba & terus mencuba! Uhuh~... fedup haku!


Harini, muka still pedih lagik!

Kesabaran yang semakin hilang... pastu terus tepon jek maxis, lembap bebeno arr!

Si Maxis : Selamat pagi bole saya bantu...
Si Anak : Cik, saya nak tanya berkenaan bill payment...

(bla..bla...bla....pot pet, pot pett...)

Si Anak : What????? Ade lagi tunggakkan... aishhh, pelik! Tiap² bulan mak tak penah miss pon bayar bill nie

(lalu si anak lantas report kat ibunyer)

Si Ibu : Ehhhh...kepale hottttttttt......(tuttttttt) dia lah! Mak tak pernah ade tunggakkan! Ko suruh die tepon mak sekarang! (erkkk...suruh maxis kol mak????? hahah...) kalau tak biar mak pegi je dekat maxis sini, biar mak jerit kat tempat tuh! (uhhh, biar betol mak aku neyhh...)

(pap! tepon letak!)


Si Anak : Erkk... 



Nak taw ape yang terjadik???? tungguuu episod seterusnyer... Cik Bunga pon tengah tunggu neyh, zassssss!

12 comments:

mcm ni lah said...

ooo sunburn yerr,.. ni petua mujarab utk legakan sunburn tu,. ambil isi aloe vera pastu sapu kat seluruh badan yang kena sunburn tu,. insyaallah lega pedih2 tu,.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

anak beranak sama jerk :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

mmg gerammmmmm..maxis mmg cekik darah cik bunga..adik pnh kena dlu..

Jay said...

biasalah tu..sepupu Jay pun kene camtu juga..yg dia terkezut bill dia merapu2 samapai rm 4000..padahal dia xpenah bg org pakai..dia pakai pun contact isteri n family dia..

Nor Suhaiza said...

cik bunga suka wt suspen tau...
hu3...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

kne blocked dgn maxis ke?? harap2 ok ye huhhhhhh

ElyaElmo said...

maxis suke buat hal kannn..huh

KeYLa GoJez said...

maxis sekarang problem kan?? geram je...

Belog MTT said...

Maxis mmg mahal..suke cekik darah ! tukarlah kepada celcom..nak taw pakej bole la tanye MTT.. Haha (promote gitu ! ) :p

elyzatul nastaysah said...

seb baek celcom tak penah de tunggakan..hihi;p

nabila faryzza said...

wahhh, suspend jeee.:D
paling kelakar, "SURUH MAXIS KOL MAK." ok fineee. hahaha!

Ibnushukran said...

amboii.. marah btol mak cintabunga.. tukar j celcom plak.. public phone ke.. hehe

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥