Monday, January 24, 2011

lOok like an arabian gurl??? Are u joking?

Assalamualaikum...
Haii peeps! Tersangat lame tak hupdate pasal our own story kan, asik² join contest.. dok blogwalking blog orang laen jek, tah owang blogwalking sini ke tah ehh :( 
huhu, aiman tak kesah pon okey...


LOok like an Arabian gurl? 
who's, me???
Are u joking me?!
Syukur Alhamdulillah lerr kalau betul :p
Ya habibi Ya Maulanaa jew la entry² dlm blog nie nanti, huhu..

Adehhh... asal usul persoalan nie datang dari Cik adek Syafiqah owner pade belog si gedik dan rakan² beliau... (xtaw lar nape blog die xpat nak dibace lagi, da pencen jadi blogger kowt) Asalnyer syafiqah neyh de jugak request untuk adekan satu entry khas pasal asal usul nenek moyangku neyh.. Katenyer untuk mendapatkan kepastian & kesahihan dari tuan punyer badan. Muahaha, maap yer cik adik coz lambat nak terbitkan rancangan asal usul nenek moyang hamba neyh.... (tsenyum lebarr woo...)

Heheh... ade² jela..
Anyway, before neyh da bape orang tanye jugak sebenarnyer... so, saya a.k.a eira ingin memperbetulkan spekulasi yang melande dalam pemikiran korang yang mane i'm not mixing wif any related to arabic okeh... Mayb tu visual effect dar eyeliner yang d'gunakan jew kowt and de sket sentuhan smokey eyes kat mate. Sebab tu la sometimes mate neyh agak menajam sket ala² arabic gituh. Ececehh, heheh... 






proud to be Malaysian taw... sape kate gadis melayu tak cun?
(uppss, cam angkat bakul sendirik jew nih... oh tidak!)



Actually nenek moyang sebelah mak tu jela yg de mix baba nyonya, orang melakaw u know... huhu.. yang sebelah ayah both of them are naturally Malay & Muslim.
So, takat ni jela... kang citer asal usul nenek pulak kang memang tak habes ler jawabnyer, bek tukar blog name 
"It's all about our Nenek"
hahahah...
miss u so much grandmother's
tak sempat nak bermanje ngan mereka sbb time tu ngah kicik kenot tak ingat pape
huuu...
kesyahduan melande
~.~


Entry gambar terselit kat sini, huhu...
(photo dikala bosan)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
aliran mase
Dulu, kini, dan sekarang...
Fiance

Fiancee

law pandai cube teke, pe yang laen kat gambar² neyh??
haaa, soklan nie xde hadiah taw... gtaw awal² nie ;)



Sampai sini jew, tata...

6 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

sangat cantek! :D

.::cintabungablogspot::. said...

Puteri : aiyooo... tak secantik u la ms pu3, hihi... thanx ya for droping ur comment cni ;))

~ mizzAmy ~ said...

memang macam arabian. comel..

.::cintabungablogspot::. said...

mizzAmy - ngeee~~~ aiyakkk (-_-) memandai jewla tu, ishh... tak caye jumpelah, sure npk cam nyonya jual sayur jew.. tak cm awek² arab yg cntik tu.. nak² die, lagi la cantikk.. oughh, terase kecik jew sy meyh.. :(

.: Cinta Adiera :. said...

i tau ape yg nmpk lain tu cik eira..tnpa makeup kot..;))
tp seyes,tnpa makeup dh ckup terserlah keayuanmu..cewah!!ayt skema plak..hehe

.::cintabungablogspot::. said...

cinta adiera ~ tettttttttt... skema jawapan tu x kene la kat kitew pown.. comot gilew muke tu :\ hehhe...

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥