Saturday, August 13, 2011

Diari Ramadhan C i N t ª β u N g ª - Ditimpa kemalangan :(

Assalamualaikum peeps!

Takde semangat rasenyer Cik Bunga nak citer lelebey pasal bab neyh... Adoiyaiii, jiwe kacau!

Ape????

Ditimpa Kemalangan!!!

Yerr, memang betol Cik Bunga ditimpa kemalangan petang semalam.. sob..sobb..


Tempat kejadian betol-betol kat tol Ayer Keroh.. isk, disaat Cik Bunga tengah tunggu turn nak bayar tol..
Mase tu ngah fokus tengok kete kat depan, sambil tu sempat "menjeling" kete belakang... Memang jarak die jauh, tapi tah mase bile die buat "ciuman hendap"dekat kesayangan viva la bamba Cik Bunga...


berdentummmmmm!!!!

Astaghfirullahalazim... tengok kete depan oke jek, kaki Cik Bunga pon still tengah menekan break...

Ouhhh apekah??? tengok cermin belakang....


Ahhhh sudah. . . . . . . . .kete Cik Bunga rupenye -____-)

Buat muke selambe jek dekat tol turun kete, on lampu emergency! 
(1st time nyalakan taw, heheh)
-
-
-
Si malang : Cik Bunga
Si cuai : Tukang langgar
-
-
-

Si cuai ~ kak, sorry kak.. akak tunggu depan sana ehh..
Si malang ~ tak cakap pape mase nie, tengok bumper kete jek.. sedeyyyy~~

(tetibe de suara sumbang kate)
"takde pape dik, oke je kete"

aiiii, kebalnye kete Cik Bunga neyh... takkan takde pape kowt... so tengok pon sekali lalu jek..


Si cuai ~ akak..tunggu tepi sana tu
Si malang ~ TAKPE LAH! TAKDE PAPE! ! !
(memang panas gile hati nie tapi dalam hati kesian pon ade kat die sebab nampak takut)


Then dengan penuh rase "yakin" la kononnyer kete takde pape...
Bayar tol jek, VrOOOoooommmmm!
kemain lagik pecut tanda GERAM  la konon.. heheh


Sesampai umah langkah dengan kaki kanan terus cakap ngan mak dengan nada bese camnih

"mak, tadi kete kite kene langgar... tapi naseb baek takde pape"

"dah tengok betol2 ke takde pape?"

"dah mak, owang dah turun cek da ponggg"

"oke, fine!"
-
-
-
-
-
-
-
tetibe rase cam nak jenguk lagi kete kesayangan..
-
-
-
-
-
-
-
ALAMAK!!!!!!!!

ade kemikkkkkkk! huwaaa, berlekuk lak tuh.. cam hampeh! tetibe rase nyesal pon datang -__-

nampak tak luka yang dialami???? dan jugak de 1 clip yang PATAH! arghhhhh!!!!
so bumper senget sebelah, sob..sob...



mak pon hape lagik....

"pot..pet...pot..pettt"


PENGAJARANNYA

"kesian-kesian jugak, tapi duit ganti rugi jangan lupa mintak!"
(dengar tu pesan mak)

40 comments:

FaKArePa!n said...

Baik sangat ni..kan dah trlepas duit gnti rugi tu,..ish3

BeloG MTT said...

Laaaaaaaaaaa nape tak check betul betul cikbunga... Kerugian.. =..="

JunAina said...

CB...lain kali kena ingat ye, nak lagi cofident mintak IC skali ambik no dia...heheheee...

My Saga keluar 2 minggu kena cium belakan tengah parking pulak tu...lepas cium dia say bye2 gitu jerk tak tunggu tuan dah. sampai skrg dah 2 tahun bumper tu tak bercat, terkopek2 itam jer bumper tp tak kemek ler...

Ibnushukran said...

lorr.. cmne la boleh kene mcam tu.. da cedera kete.. npe la tak cek betul2 time eksden tu... hayati pngajaran y cik bunga bagi tu.. :)

zOeY zAu YaH said...

takpe..pengajaran tu.lain kali kene check btl2 then minta ganti rugi hehe..

sharifahzakiah said...

Aishhh cik bunga mana boleh macam tu, kene tengok dulu kete tu, bru jalan. Macam kakak sy hari tu kete vios dye baru pakai bpe bulan, kne cium jgk dgn teksi, hbes kemik bumper blkg. nk dkt 1000 jgk tkar. tp org taxi tu bg 300 jek ! mmg myesal xsudah. hurmm lain kali hati2 tau :)

Amoi Heaxa said...

sianye ira...ira next time takde apa2 ke ada ape2 ke bhenti je tau..kite da penah kene da..:(

Jahidih Saili said...

alamak..ciannye...xpe, lain kali cek btl2 k..:)

Cik Diana said...

aduh! sabar larh.. bukan ape kita bawak dh Ok.. Org lain plak yg buat hal.. siOt jerk!
p/s :: tumpang begang sekali nieyh! haish!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

halamak...kemik da montot viva..kalau syaa mmg nangeh sejam dua..hehe...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko n baik sangat la..len kali pau budak tu abes2.. kesian xkesian.... dh salah die, so kena tanggungjawab la kn...

Elyzatul Nastaysah said...

alolo..cian yayunk kite.habes da kemek kete tu.bile nak g dating ngn kite ni?=)

Puan Kutu said...

HEHE TPKADANG DALAM DOK GABRA N KELAM KABUT TERUS BLUR KAN..FAHAM UR SITUATION..:)

Renee Meow said...

ciannye diaaa...nasib baik u xde pape,yg tu penting.. :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

FaKArePa!n ~ tula psl... baik tak kne tempat :( nyesal x suda...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

MTT ~ huwaaa...mmg nyesal gile dear :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

kak aina ~ la yeke...??? lagi sian sis... langgar lari camtuh jekk.. yela sis, mmg nyesal sgt x mtk ganti rugi tuh :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Ibnushukran ~ huk..huk... mase tuh betol2 kat tol.. so kelam kabut cek.. nk b'hnti tepi pon da xde mood so cabut jela... yela, isk3 :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

zOeY zAu YaH ~ betol tu, arghhh...ruginyer~~~~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

sharifah ~ tengsss dear :( cik munge silap aritu tak cek bebetol... sbb ngah bengang :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Amoi ~ yela sis... nyesal tak habes bile pikirkan balik nih, huwaaa ~.~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Jahidih ~ huuu, orait thanks :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

cik diana~ hehehe, sabo dear... over acting lak kamo ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

cik duyung ~ hehehe, cmne kamo nk mrh dear law kamo nanges... huuu ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

top ~ yela topp, mmg nyesal tak suda haku neyh.. adoiyaiii~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

elyzatul ~ cian kan :( namo la yayunk.. segan nk kuar ngedate ngan kamo si gojes neyh.. lg pon cik biba munge da kemek :(

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

puan kutu ~ tengss sis ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

renee ~ tengss dear ;)

PinkUmmi said...

lor...baiknye hati die...kalo de 1000 orang macam CB kat M'sia nih kompom ramai orang suke cium punggung keta..huhu

Elyzatul Nastaysah said...

alo..naek le cik mevi kte lak kalo cik biba kamu da kemek=(

nadilah said...

salam cik bunga..
terkejut ..maaflah lambat baca blog cik bunga. Cik bunga tak buat report ker ? dan agak teruk kena kete cikbunga tu. Nasihat dila..lain kali cek dulu dan minta ganti rugi.

Tapi kalau tempat sunyi jangan keluar biar lantak kete kita ..itu tipu helah sebelum menyamun kita !!

zEri sAfEerA said...

pengajran yg penting. apa2 pun tahniah sbab mampu bersabar :)

fae jamal said...

kenapa tak check betul2 cik bunga...
tak pasal2 cik bunga yg rugi kena kua duit tok repair..huhu

kerisperak said...

reverse sensor ok? dulu kene camni gak, nampak xde ape2 dh sampai umah nak masuk reverse parking sensor xbunyi.. chessss..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

PU ~ ahahah, takde maknenyer...skali jek cik bunga kasi cium. pasni takde dahh, pelempang dpt ^^

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Elyzatul ~ segan la tite :((

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Nadilah ~ hurmmm, btol gak tuh.. tp lau betol kete kite kene lnggr, bukan sbb nk merompak pon rugi gak :( adoyaiii~~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Zeri ~ sbr dr segala aspek neyh, kebas telinge. huhu :P

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Fae ~ tula psl... cian kn :( isk3

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

keris ~ alhamdulillah... sensor oke, cume ms tu t'kuar sket jek.. bole tolak masuk balik :)

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥