Monday, June 25, 2012

C i N t ª β u N g ª vs K.A.H.W.I.N ♥__<)...V

Assalamualaikum peeps sekaliannnn!!!!!
Miss uol's damn much la peeps, lebey2 lagi kat blog kesayangan Cik Bunga neyh...
(haruslah kannn, setelah berbulan-bulan lamenyeeee... mak aihhh, bz tahap gaban sangat nie)


Oke, let's start topik petame untuk tahun 2012 neyh from C i N t ª β u N g ª

**WEDDING**
(mood: miang-miang keladi)

Alhamdulillah la kan buat mereka-mereka kesayangan saya yang telah selamat menamatkan zaman bujang pada tahun 2011... Semoga jodoh kamo berkekalan ke akhir hayat, aminnn....
(seyes, cik bunga sangatttt jeles.. huwaaa~ bile la agaknye turn kte kan, huuu)


Oke fine, skang mesti korang sume tertanye-tanye bile la pulak turn Cik Bunga nie agaknye kan... ahaaaaa, tolong jangan tanye lagi soklan tu ye korang... naek migrain Cik Bunga mendengarnye, kang makin bertambah-tambah miang keladinye nak mintak Encik Tunang cepat-cepatkan.. hahahahaha
(kegatalan yang sukar digambarkan, ekekekee....)


Cik Bunga  nak mintak pandangan uol's yang telah pun @ akan melangsungkan perkahwinan.
(Seyesly, Cik Bunga  semakin ting tong!! >.<)


sumber dari pak google :)


cer tengok status Cik Bunga kat setelkahwin.com nie plak haaa, adoyaiiii....
hape pon tak bleyhhh, hahahahhaha
(mcm men pondok2 jek, wat 'donoooo' jek tak prepare pape.. huhu)

klik untuk tumbesaran tahap cipanzi

-
-
-
-
-
-
-
-
And Finally!!!!


Cik Bunga berjaya mengesan tips yang agak ringkas dari tips2 yang Cik Bunga penah jumpe yang macam karangan gamaknye.. uhuhhh, pleaseeee laah!


SENARAI SEMAK BAKAL PENGANTIN

12 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Memilih tarikh untuk majlis pernikahan dan persandingan
  • Memilih lokasi majlis, waktu jamuan dan tempahan makanan
  • Menentukan gaya serta tema majlis persandingan
  • Mengaturkan bajet
  • Memilih perancang majlis perkahwinan yang terbaik dan mengikut kemampuan anda
  • Mengumpul nama tetamu
  • Memilih pengapit, pengiring serta pengacara majlis
  • Memilih cincin pernikahan
  • Memilih kek pengantin
  • Memesan cenderahati untuk tetamu

5 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Menyelesaikan semua urusan persandingan(membayar deposit, pergi memilih dan mencuba kelengkapan pakaian).
  • Memilih dan menentukan semua kelengkapan perkahwinan (kad undangan, kek perkahwinan, bunga tangan, jurugambar, jurusolek dan lain-lain)
  • Menghubungi kadi dan pejabat agama Islam
  • Menghubungi saksi pernikahan
  • Membuat rawatan ke spa

2 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Menyenaraikan nama tetamu
  • Membuat perancangan majlis bersama pengacara majlis
  • Merencanakan bulan madu
  • Mengaturkan tempat tinggal saudara yang datang dari jauh
  • Memastikan rawatan spa secara intensif
  • Memastikan bunga telur dan cenderahati yang telah ditempah siap
  • Memastikan ukuran baju anda sesuai dengan bentuk tubuh anda dan pasangan

SEBULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Mula mengirim kad undangan untuk saudara jauh
  • Memastikan cincin anda dalam ukuran yang betul
  • Berbincang dengan jurufoto konsep gambar yang anda inginkan
  • Menempah penginapan untuk percutian bulan madu
  • Memastikan semua keperluan majlis perkahwinan, persandingan dan resepsi lengkap
  • Memilih muzik atau lagu ketika majlis perkahwinan berlangsung

or kalau korang ade listing yang terpalinglah ringkas untuk Cik Bunga  yang malas nak baca nie tolong la sharing-menyaring yerkkk...OK bye! :)
(tekan butang PRINT...lintang pukang g amek kat printer takut kantoi ade budak ngah miang keladi nie, hehehe)

12 comments:

cik tie@ibtisam said...

uit syg~ 11februari tu...

Anis Adila Aris said...

kak...jangan tunggu lama-lama..hehe

nanti kahwin, ajak tau..nak kad kawin :)

zOeY zAu YaH said...

bila turn nk kwen kan? kan? huhu..saya pun sama.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

berlagak siot ko ek bila jalan ngan tunang ko.. :)

♥ Cik Zack's ♥ said...

ehem ehem bestnyaaa cik bunga nak kwen da :) hehehehe

fae jamal said...

cik bunga! rinduuuuuu! :D
samela cik bunga..pk pasal kawen ni nek migrain rasenye..sumpah tade prepare pape pon lg ni..

psst pstt..bila nk langsungnye tuh?:D

shida'R said...

wahhh syokkk sume cite pasal..kawen...shida bila laaa....nk kawen huhuhuhu... ~_^

mrs irmidrza to be said...

hai dear...miza b2b 2012..jom tukar link dear..leh share sal kawen..

folo u dear..folo me back ya..

http://lildrwalimah.blogspot.com

Rosidah Binti Muhamad said...

akk takde listing pape pun..cuma akk ingatkan supaya majlis tu dibuat ikut budget yg ada, jgn ader tbeban dan terbazir yer..yg ptg semoga aper yg dirancang berjalan dgn baik..insyallah..

Elyzatul Nastaysah said...

t kite try cri listing yg pling ringkas tok awak k syg;)

Fiza Jaafar said...

weewwiittt..~!

Azree Ariffin said...

Assalamualaikum!

Kepada mereka yang sedang mencari khidmat Pengacara majlis perkahwinan, kami di Qiyasari boleh menyelesaikan masalah anda. Kami menyediakan perkhidmatan Pengacaraan Majlis, Menulis Skrip Pengacaraan, Khidmat-Nasihat Pengurusan Majlis, dan lain-lain. Untuk sebarang pertanyaan, anda dialu-alukan untuk terus post di page Facebook Qiyasari ini atau emelkan terus kepada azreeariffin@gmail.com.

http://www.facebook.com/pages/QiyaSari-Wedding-Emcee/201179599963747

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥