Wednesday, February 8, 2012

Manusia berakal PENIPU!

Assalamualaikum peeps!
Since kite masih lagi dalam minggu Maulidur Rasul, Cik Bunga nak ucapkan jugak walaupun dah wish before nie pon kan.. heee, saje gatai~~~

Oke, entry kali nie Cik Bunga nak hupdate pasal 
"SI PENYEWA BERAKAL PENIPU"

(puihhh...puihhh...bertepek ke muke penyewa tu ha, padan~!)


Mengikut perjanjian yang telah termeterai... duit sewa hendaklah dibayar setiap bulan TEPAT pada 1 haribulan... Oke fine kalau ko tu da jenis buta kayu tak gheti2 nak baca, tapi for sure dah sedia maklum kan sebab mak Cik Bunga berulang kali ingatkan... Sampaikan tiap bulan nak kene mintak, macam ceti dah mak haku wehhh~! mengong betol...

So, Cik Bunga and mak decided untuk pegi directly berjumpe dengan penyewa tu sambil ditemani kakak & abang ipar Cik Bunga... (orang kuat la tu kononnyeee, heheheh)

taw hape yang jadik????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
RUMAH ITU DAH KOSONG OKE!

kuang hasam punye orang, urghhh.. tension! dala ngan selesema nie lagi, srotttt...sreeetttttt jek idong 
~.~


nah, layankan jela ape yang dah jadik ngan umah nie.. gerammmm >.


tengok tuhh... ini rumah serupa itu tongkang pecah! huh~

cermin tingkap sebijik pecah! gerammmm~


cenggini toilet jadinye???? memang hape pon tak bole! pengotor nye manusia!

dinding mengalahkan whiteboard skola wehhh, macam2 lukisan! uhuh~


ggrrrrhhhhhh~~~~!!!!

semoga Allah membalas perbuatan mereka ini, amin....~!


ikut pada surat perjanjian, dinding tidak bole diPAKU kan.. untuk mengelakkan batu dinding pecah oke!
confirm tak paham bahase punye orang!!

can u see that????!

dengan wall sticker die lagi, law cantik takpe la jugakkk...! urghhh~

nampak tuuu, nampak tuuu.... LOCK dah 'togel'!

nie ponn... wehhh, ape sengkek bebeno ko nie sampaikan tombol pintu pon ko nak sebat... huwaaa, ape punye orang!


memang hampeh! law ikutkan hati nak aje buat report sebab surat perjanjian & copy IC ade.. tapi abg ipar lak kate, ape nak report..reportt.. bia jela...
(ape lagi, pot..pett...pott..pettt.... la mak cik bunga, heheheh)

cian makkk.. sabar ye :( orang tu akan dapat balasan nye nanti...

tak pasal2 i pon kene uol'ssss... wat keje sambil kesat ingus nie taw, hampeh~!!!

tadaaaaa.... berkilat-kilat u!!! hehehhe... wat perangai lagi memang kene sumbat ngan mop! uhuh~

see u on Akhirat!
(cewahhh, ayat nak ganassss.. hehehhe)

Oke bye! ati ngah panasssss~~~




17 comments:

♥ Cik Zack's ♥ said...

cehhh mmg kuang hajooo punya olanggg ! sabar ye cik bunga. tahu laa dye nti mcmna. ni kt dunia je dye selamat. sbr ye :)

Fiza Jaafar said...

seb bek den tk cm gitu..hahaha

gendit said...

Apalah abang ipar kau...apa guna buat kontrak suma bagai?tetapi bila jadi macam tu,biorkan aja...Sikap,bior jelah nie,yang buatkan si pelaku yakin boleh wat lagi...sapala pulak mangsanya...Kalo akukan,memang aku buat report,pergi kat tribunal tuntutan pengguna ke kalo boleh...Kasi hajar sket,ader kontrak kot...

Rosidah Binti Muhamad said...

Adoii ira, nasib2..dah la sewa tak bayar. umah lak dijahanamkan..tp mmg manusia mcm ne mmg byk kat luar sana. Kakak ipar akk dah byk kali kena, ko tahu dia tinggalkan bil elektrik atas nama kakak sbyk RM3 ribu tu, bil air lg..umah mmg licin abis ar barang2 mcm kipas, aircond, tombol2 pintu yg cantik..
kira ini akibat atau risiko yg harus kita terima kalau sewakan umah kat org yg bperangai mcm $!@###!!
sabau jer ar..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

♥ Cik Zack's ♥ ~ sabar la nie dear =___+... ape punye orang la kan, kite buat baik dengan die camni balasan die pade kite.. huh~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Fiza Jaafar ~ ahahah, haaa...jangan jadik cenggitu.. ade yg kene cepuk2 nanti ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

gendit ~ memang mak aku nakkkk buat report tu gendit oiiii, tapi abg ipar aku lak ckp tak yah laaa... 'standard la tu orang sewa rumah camtu' cissss... berbulu lak dengar.... cian mak aku takde owang backup... aku ngah sakit pale, mls nk masuk cmpur. huhuu ^^ law pegi skang sempat lagi ke ekhh???

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Rosidah Binti Muhamad ~ masyaAllah...lagi teruk kak shi kene ekk... ermm, sabar jela... yang sikit nie pon dfa menyakitkan ati.. urghhh, gerammmm!!!! >.<

gendit said...

HaHa..tak tahulah,kalo abg ipar ko jenis macam tuu...tu yang die xkesah...haehaehaehahehahehae.(gurau je he :P)..memang standard orang macam tu,habes tu...ko nak bior je ke?,sebab tulah bila kiter menyewakan rumah,kiter wat kontrak,mintak advance macam 2+1 so leh cover kalo jadi macam nie dan di amik tindakan...so apa guna ko buat kontrak dari mula?baik janji mulut aje....skrang pon leh lagi nak wat report,kat surat khabar aku bace,budak kene rogol berbulan lepas tuh baru wat report pon ok je :)

mrs irmidrza to be said...

heheh...sabar2..

dear..thanx jadi followers ke 200 miza..meh2 singgah ke blog amek award 200th followers miza..=) thanx dear..

Kamsiah said...

salam...
penyewa tu bujang or dah berkeluarga...pindah senyap2 mcm tu ja...so tak bayar sewa la...ishh...kalau la tuan rumah tak halalkan..camne ya..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

gendit ~ ahahaha, oke terbaekkkk!!! cadangan ko memang membangkitkan semangat kemarahan dlm jiwe aku.. mmg aku plan nk g cari die kat umah die tu, copy IC ade simpan neyh ;)) jage kawwww~!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

mrs irmidrza to be ~ heheheh, ngeeee... terharuuuu!!!! dah dtg amek da award tu.. tengsss sis! ;

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Kamsiah ~ da kawen da kak... tak taw la, tak paham ngan manusia camni.. biala die, hidup nie mmg takkan aman.. ;)

Mama Likha said...

hish! tk moleknyaa prangai ! tkpe2 cik bunga kan rajin tgk tu smpi tingggg tingggg bkilat lantai hiksss lawak tul pic tu tau :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

mama likha ~ muahahahah :))) cik bunge eksen je tu mama, supe impose jek lip lap tuh... kilatnye tak jugak. hahahah :D

fae jamal said...

kuwang ajo betul kan org tuh..heee! semoga dpt balasan setimpalnyee!

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥