Wednesday, February 20, 2013

Cuti-Cuti Cameron Highlands :)


Assalamualaikum peeps!

Camne dengan holiday raya cina hari tu? hopefully dipenuhi dengan keceriaan la ye… heheh… Puan Bunga nak cite sket sepanjang masa bercuti last week. Memang full package lah… pada awalnye Puan Bunga, en husband and family planning nak pegi Kedah Alor Setaq sanaaa…. Hat nun Pendang tu cek oiiii, jauh kemain lagik.. tambah pulak ngah musim orang cuti sekolah raya cina, fuhhh… memang terbaik la perjalanan…Oke, citernye bermula disini....

9 Februari 2013

10.00 pagi
Bergerak dengan tenang keluar dari Melaka sampai ke arah Sungai Buloh. Tapi malangggg. . . . Sungguh menyakitkan KEPALA! JEMMMM dan terus JEMMMM selepas tuh grrrhhh…. Sungai Buloh, Rawang, Tanjung Malim dll.. Cuba bayangkan perjalanan yang bermula pukul 10 pagi dan sampai ke destinasi pon 10 malam… wuiyoooo… macam nak terpatah dua pinggang belakang… paling kesian kat en husband la, dia yang paling lame drive…

10.00 malam
Sampai ke destinasi…rumah akak ipar… sampai jek mandi, makan, tidoqqqq.. krohhh krehhh.. tak ley tahan dah.. esok ade destinasi percutian yang harus dituju ^^,) ke mana??? jeng..jeng...jenggg..hihi


10 Februari 2013

Bergerak shopping ke Padang Besar… kali ni singgah ke sana semua menghabiskan duit shopping baju yang super duper murahhhh!!! Heheh… dah tak pandang jeruk kacang bagai… hihi, ecehhh… eksennn.. heheh… so kalau dikumpul balik semua baju tu bawak jual perghhhh… memang kayo den… kayoooo!!! Heheh… berbaloi-baloi…


11 Februari 2013

Penerbangan pulang bersiap sedia untuk balik ke kampung halaman memandangkan  esok masih cuti, so dengan harapan sampai rumah dapatla berehat… tapi, last minit planning bertukar ke destinasi seterusnyaaaaa…. WHAT???! Ke mana?? Jeng..jeng..jeng… hehehe… Weo’ls bercuti ke CAMERON HIGHLANDS pulakkk…. Gugugugui…… serius macam robot yang tak reti penat kan?? Heheh.. well, nak bercuti bukannye senang… so alang-alang menjolok pekasam kat Perak, biar sampai ke betis… oppsss… hehehe

Sesampai jek kat Cameron pon damnnnnn JEMMMMMM!!!! Sabariah….! Takkan nak turun balik kot, hari pon nak dekat malam… so meneruskan perjalanan segigihnya, pukul 8 malam baru kitorang sampai ke puncak Brinchang.. Syukur Alhamdulillah… Dengan ngantok, lapar, sejukkk, huwaaa… Nak dijadikan cerita lagik, time kitorang sampai memang pack giler ahhh parking situh… naseb baik de saudara Islam yang baik hati bagi ruang niaga dia dijadikan tempat parking kete Ferrari kitowang.. Syukur… Semoga Allah membalas jasa baik beliau. Nak tambah lagik cite tak bestnye, hotel PENUHHHHHh!!! Huwaaa, seyes nak nanges masa tuh +___+)… tapi Puan Bunga ngan en husband gigihkan diri jugak tanya hotel yang de kat situ… finally jumpa jugak hotel yang masih kosong dengan harga yang berpatutan… Alhamdulillah.. Allah itu maha mengasihani kan J

Check in hotel, mandi..solat… turun pegi pasar malam… The Best pasar malam!!! Sebab sangat sejuk…. Hehehe… Shopping, shopping shopping $$$ then naik bilik makan, dan tidooooq… semua keletihan… sebab planning esok ke destinasi strawberi farm & ladang teh pulak.. So sume pon krooohh krehhhhh dengan jayanya tanpa air cond kat bilik.. seyes SEJUK!


12 Februari 2013

Okeh, sume pepagi buta dah bangun kemain eksited… heheh… so pekena roti canai yang tak bape nak sedap, order air lain bagi lain… urghhh.. what everrr… telan jelaaa, laponye pasal… selesai je, berdesuuuupppppp~~~~ pegi ladang strawberi yang sangat yummy… sedappp!!! Mekasih en husband ^^,)) *hugs* settle borong strawberi terus je weo’ls turun pegi ladang teh yang besar giler tuh… tapi tak turun petik pon ye macam iklan pikul bakul tuh, uhuh~ bla..bla.. bla… singgah lak kat tempat jual sayuqqq… memang murah giler, korang yang rasa-rasa nak bukak pasar borong sendiri bole dapatkan supplier kat Cameron ni ha… terbaik! sampai rumah pon still fresh J
sampai akhirnya...

we at ladang TEH... see, the buncit girl :) 

jeruk jambu the favourite of us... 

me, mother in law and mom... heheh... so sweet memory.. time ni ngah sejuk gilerrrr!
husband & wife yg berlakon ala-ala kekanak rebina.. ekekek...


4.00 petang
Bergerak balik… my husband memang HERO.. dia yang drive dari awal sampai akhir, sorry darling.. kite pon ngah mabuk da time tu.. kalau tak bole la take over… huhu…

6.00 petang
Sampai sudah.. keletihann… TIDO =___=)


Ok da cukup, gambar tak ley bebanyak.. bahaya! heheh.. BYE...

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer~

Aziela said...

Next time, plan baik2 stay lama2 sikit kat CH. Memang best lepak situ kan...

Fiza Jaafar said...

beshnye!!lame tak p cameron!!

fae jamal said...

wah bestnya pn bunga bercuti :) dah nampak 'baby bump' tu. comel . hehe :)

Rosidah Binti Muhamad said...

amboii..byk berjalan mak yong ni..perut pun dah nampak tu..

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥