Thursday, January 10, 2013

7weeks 4 days :)

Assalamualaikum peeps!

Salam Khamis yang indah.... arini Puan Bunga nak share cite semalam sewaktu pegi scan as doctor dah pesan.. So dengan berkobar-kobar walaupun dada terasa semput nak berjalan kaki ke klinik.. pape pon, untuk baby tomei lote ni Ibu sanggup jeeee hokeh! heheh...

Doktor : Haiii... so congratulations on ur pregnant!
*terkezutttt mak... masuk2 jek doktor cakap camtuh.. macam ala-ala "SURPRISEEEEE" hehe...*

ME : hehehe... thanks doktor ^^,)

Doktor : Oke arini kita akan buat scan kat perut untuk cek usia kandungan baby ye

ME : (keep smiling & blushing tersipu-sipu macam kerang busuk..wakakak)


Baring, dan bukak baju.. Eh no! angkat baju sket jekkk... hehehe... Krohhh, krohhh... rasa macam nak tertido jek time nih sebab gel tu sejuknyeeeeeee.....besh! hehehe




Doktor : Haaa... nampak tak yang berkelip-kelip tu..

ME : berkelip-kelip? mane doktor? mane?? O_o)

Subhanallah..... comelnyeeeeeee......^^,)




ME : ha nampak-nampak.... hehehehe..... comelnyeee... :)


Doktor : Haah, tula jantung anak awak... masih kecil lagi... Alhamdulillah, kandungan pon dalam keadaan baik sebab berada dalam rahim.

ME : Alhamdulillah... *wink2*
*so cute my dear baby, Ibu tak sabar nak tengok pembesaran kamu seterusnya.. healthy growth ye syggg*



Doktor : Ok.. u nak gambar ke?

ME : eh, of course la nakkkkkkkk..... doktor print pelisssssssss... (oh, tidakkah terlalu over haku?)


Selesai je scan doktor timbang berat... Oke fine, berat dah naik +__+) Doktor pon dok gelak aku cakap berat sebelum ni bape... sebelum ni tak penah cecah angka tu ponn.. homaigoooot! Tapi keranamu BABY, Ibu tak kesah pon hoke... heheh... EDD AUGUST 2013........ dengan harapan dapanlah bertahan sampai 31 OGOS 2013... MERDEKA!!!! MERDEKA!!!! MERDEKA!!!! hahahah.... verangannn.. so nak jalan pon kene kepit-kepitla taknak bagi kuar dulu?? ekekekek.. :)

So lepas kuar je dari klinik terus whatsapp kat hubby gambar scan... awwww... cam tak caya je tengah hantar gambar anak sendiri dalam perut... aloooo shumel-shumelll....... i'll take care baby sebaik mungkin ye darling.... lebiu more and more, tak sabar nak jumpa this weekend! ♥





4 comments:

Tina Othman said...

tahniah & jaga diri okey =)

Anonymous said...

My partner and I stumbled over here by a different website and thought I might as well check things out.
I like what I see so now i'm following you. Look forward to going over your web page yet again.
Also visit my blog post ... Genital Warts

Atiqah Abdul Aziz said...

tahniah puan bunga...im happy 4 u...

Atiqah Abdul Aziz said...

tahniah puan bunga...

TOP
Aii, takkan tengok je:)
 

Copyright © 2011 Reserved to ♥.::C i N t ª β u N g ª::.♥